83% conversie!
Pooledfunds regelt de bedrijfsfinanciering voor starters, start-ups, business-units, commerciële projecten en innovatief MKB via een tamelijk specifieke, hoogst succesvol gebleken formule; onze methode kent 83% conversie (success-rate gemeten november 2015 – november 2019).
Financiering regelen is een ambacht
Het regelen van financiering is een ambacht; je moet het vaak gedaan hebben wil je de valkuilen en tricks-of-the-trade doorhebben. Alleen zo kun je steeds succesvol zijn. Nét niet genoeg die interesse wekken of nét niet die handtekeningen binnenhalen of nét niet het groene licht krijgen van een investeerder of crowdfunder, betekent gewoon geen financiering (dus ook niet een beetje). Het is altijd alles of niets.
Effectieve fondsenwerving door coördinatie en regie binnen de juiste netwerken
- Allereerst het besef dat financieringen rondkrijgen inderdaad een ambacht is dat je vaak gedaan moet hebben om onze hoge success-rate te kunnen halen.
- Besef dat het jou door inevesteerders gegund moet worden, daar passen we boodschap, pitchdeck en plan op aan.
- We werken ‘van warm naar koud’, d.w.z. we starten met de eigen groep investeerders (ex-MKB-ers (DGA’s) en/of vermogende particulieren), daarna onze persoonlijke, goede contacten bij instellingen voor alternatieve financiering (oftewel onze achterdeuren en -deurtjes bij diverse crowdfunders), daarna de minder warme, maar uiteraard wel professionele contacten bij diverse andere instellingen.
- We stapelen financieringsbedragen totdat een gewenst doelbedrag is bereikt.
- De financieringsbedragen komen van verschillende financiers cq. investeerders cq. instellingen en kan een mix zijn van eigen vermogen (participaties) en vreemd vermogen (leningen).
- Om goed te kunnen stapelen is er een goede timing en dus ook onze centrale regie in het hele traject nodig; eerst zoveel mogelijk eigen vermogen verzamelen/toezeggingen verkrijgen van eigen informal investors (minimaal 15-20%) om vervolgens deze eigen inbreng in de B.V. als hefboom te gebruiken voor het interesseren en aantrekken van de rest.
- Waar de overheid financieel iets kan betekenen (denk aan subsidie via de RVO), nemen we die gewoon mee in het traject, het gaat immers om het totale plaatje en jou zal het niet uitmaken hoe we het allemaal regelen.
- De bank als financierende partij komt als laatst in beeld en vormt vaak nog een nuttige hekkensluiter t.a.v. de financiering (bank staat nooit vooraan, maar wil wel vaak als laatste meedoen, weten wij)
- Ons netwerk investeerders/ angels/ informals wordt actief bijgehouden via o.a. netwerkbijeenkomsten en onze continu lopende Google Adwords campagnes gericht op de acquisitie van nieuwe investeerders die willen participeren in jonge B.V.’s.